Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας : Δέσμευση Κοντοζαμάνη για άμεση κάλυψη των οργανικών κενών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας στον Υφυπουργό Υγείας για προσλήψεις στα νοσοκομεία της Ηλείας

Τη δέσμευση για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, αλλά και για την άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών, με την πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού και με «εσωτερικές» μετακινήσεις, προσωρινά και όπου χρειαστεί, εξέφρασε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν συνολικά τα προβλήματα στον χώρο της υγείας στην Ηλεία και αφορμή στάθηκε η μη πρόβλεψη θέσεων στο Γ.Ν Ηλείας, στην πρόσφατη προκήρυξη πρόσληψης 81 μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, για την ενίσχυση των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ, από το Υπουργείο Υγείας.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ.Γιαννόπουλο, να μεταφέρει στον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της υγείας στην Ηλεία, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό – κυρίως – αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Εξήγησε μάλιστα ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Παθολογική Κλινική της Ν.Μ Πύργου, η οποία σηκώνει το μεγάλο βάρος της κάλυψης των παθολογικών περιστατικών στην Ηλεία, βρέθηκε ένα βήμα πριν την αναστολή λειτουργίας, λόγω της υποστελέχωσης.

Ο Υφυπουργός, αντιλήφθηκε πλήρως τα προβλήματα και τις ανάγκες, και κατανόησε την ανησυχία των Ηλείων, όπως αυτά μεταφέρθηκαν από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, πλην όμως, αναφέρθηκε στις εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες και άλλων περιοχών (νησιά – άγονη γραμμή), εξηγώντας στον κ. Γιαννόπουλο ότι οι 49 από τις 81 θέσεις της παρούσας προκήρυξης, αφορούν νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα. Τον διαβεβαίωσε ρητά πάντως ότι έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες που, πολύ σύντομα, θα ενισχύσουν την προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και στο Γ.Ν Ηλείας συνολικά, και θα αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας στον πληθυσμό του νομού, ενώ δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών.

Ειδικότερα, γνωστοποίησε στον κ. Γιαννόπουλο πως, στις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης έξι (06) μόνιμων γιατρών προηγούμενης προκήρυξης (δυο θέσεις Επιμελητών Β΄ Παθολογίας, μια θέση Επιμελητή Β΄ Νεφρολογίας, μια θέση Μαιευτικής – Γυναικολογίας, μια θέση Ορθοπεδικής, μια θέση Γενικής Χειρουργικής), που θα καλύψουν κενά σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις της Ν.Μ Πύργου.

Παράλληλα, εντός του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να εκδοθεί και νέα προκήρυξη για την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου ιατρικού προσωπικού, στην οποία θα περιλαμβάνονται θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Στόχος είναι, οι προσλήψεις της νέας αυτής προκήρυξης να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Τέλος, όσον αφορά τα κενά της παρούσας φάσης, ο κ. Κοντοζαμάνης, διαβεβαίωσε τον κ.Γιαννόπουλο πως, υπάρχει πρόβλεψη κάλυψής τους, με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, οι διαδικασίες για την οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, καθώς και με εσωτερικές μετακινήσεις, προσωρινά, μέχρι την ολοκλήρωση των μόνιμων διορισμών που θα δώσουν οριστική λύση στα μακροχρόνια προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.

Πηγή: ilialive.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης