Κορονοϊός: Ζευγάρι «έσπασε» την καραντίνα και πήγε σε πάρτι 500 ατόμων στη Μύκονο

Την ώρα που η κυβέρνηση βάζει «φρένο» για ξέφρενο γλέντι στη Μύκονο λόγω του κορονοϊού, κάποιοι επιμένουν να κάνουν πάρτι συνωστισμού

Μπορεί στη Μύκονο να έχουν επιβληθεί μέτρα για να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού, όμως στο νησί των ανέμων τα πάρτι συνωστισμού – σε κάποιες περιπτώσεις – συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Τετάρτης, έφτασαν στην τοπική Αστυνομία πληροφορίες ότι γίνεται πάρτι σε βίλα της Μυκόνου και έσπευσαν να κάνουν ελέγχους για να διασφαλίσουν ότι ο νόμος και τα μέτρα για τον κορονοϊό εφαρμόζονται. Μάλιστα, στο πάρτι του συνωστισμού που έγινε στη Μύκονο, φαίνεται πως ένα ζευγάρι που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να πήγε να διασκεδάσει.

Τα ξημερώματα, μετά από σχετική καταγγελία για διατάραξη, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο σε βίλα στη Μύκονο, που παρανόμως και ενάντια στα μέτρα που έχουν επιβληθεί, διοργανωνόταν πάρτι στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 500 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων.

Τα μέτρα που ισχύουν στη Μύκονο

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι σε ισχύ επίσης η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

πηγη news247

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης