Φωτιά στη Κερατέα: Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται οι οικισμοί ο ένας μετά τον άλλο

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον δήμο Σαρωνικού Αττικής.

Μέσα στον οικισμό της Φέριζας έχει περάσει η φωτιά που μαίνεται στον Δήμο Σαρωνικού – Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Μηνύματα από το 112.

Φωτιά στην Κερατέα

Δυστυχώς η φωτιά εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και εξαιτίας ακαθάριστων οικοπέδων όπως επισημαίνουν στην Πυροσβεστική, έχει εξαπλωθεί με αστραπιαία ταχύτητα εντός του οικισμού της Φέριζας και περνάει από αυλές σπιτιών, σπίτια και οικόπεδα, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστός ο αριθμός των οικιών που έχουν υποστεί φθορές.

Πυρκαγιά στην Κερατέα

Πυρκαγιά στην Κερατέα

Δύο μηνύματα του 112 στους κατοίκους για εκκένωση οικισμών

Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς του δήμου Σαρωνικού εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112. Συγκεκριμένα με δύο μηνύματα που εστάλησαν στους κατοίκους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τούς καλεί να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. Στο σημείο καίει μεγάλη φωτιά, η οποία έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια.Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στείλει λεωφορεία για προληπτική εκκένωση αν χρειαστεί Μόκριζα, Δροσιά, Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια, αφού νοητά η πορεία του πύρινου μετώπου είναι προς Παλαιά Φώκαια.Στο σημείο, μαζί με τις νέες ενισχύσεις πλέον, επιχειρούν συνολικά 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Καλυβίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο, στην Λ. Αναβύσσου από ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Παντελεήμονος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια, στην οδό Ολύμπου από το ύψος της Λ. Καλυβίων, στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου έως την συμβολή της με την Λ. Αθηνών-Σουνίου, στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της Λ. Καλυβίων, ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα) και στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος του οικισμού Παλαιάς Φώκαιας στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή των οχημάτων προς Νέα Μάκρη).

Πρόσθετα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Καραμανλή από το ύψος της Λ. Αθηνών-Σουνίου στο ύψος του Grand Resort, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα), στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της Λ. Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα) και στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της Αγίας Φωτεινής, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

πηγη news247

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης