Άνοιγμα σχολείων: «Πάρτι» στα social media με το μέγεθος των μασκών

Σχολεία: Μάσκες για γίγαντες με κόστος 6,2 εκατ. ευρώ

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με εικόνες παιδιών να φορούν τις μάσκες που τους διανεμήθηκαν στο σχολείο, οι οποίες ωστόσο είναι όχι απλώς μεγάλες για τα πρόσωπα των μικρών μαθητών, αλλά τα καλύπτουν ολόκληρα

 Όπως είχε γίνει γνωστό από μέρες, τα σχολεία άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, έχοντας ως βασικό μέτρο προστασίας τη χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, το πρώτο κουδούνι έφερε στο φως και κάποιες… αστοχίες, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με εικόνες παιδιών να φορούν τις μάσκες που τους διανεμήθηκαν στο σχολείο, οι οποίες ωστόσο είναι όχι απλώς μεγάλες για τα πρόσωπα των μικρών μαθητών, αλλά τα καλύπτουν ολόκληρα.

Image

Οι χρήστες των social media φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία και τρόλαραν δίχως έλεος σε facebook και twitter. Ωστόσο, πέρα από τη διάσταση του χιούμορ υπάρχει και η διάσταση της σοβαρότητας. Οι μάσκες αυτές, που δύσκολα θα φορεθούν από κάποιο παιδί ή εκπαιδευτικό, στοίχισαν 6,2 εκ ευρώ!

Τουλάχιστον αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε tweet που έκανε το απόγευμα της Δευτέρας.

Λέει, λοιπόν, ο Υπουργός: Το ΥΠΕΣ χρηματοδότησε 6,2 εκατομ. ευρώ την ΚΕΔΕ η οποία σε ελάχιστο χρόνο ανταποκρίθηκε με διαφάνεια & αποτελεσματικοτητα στην προμήθεια των μασκών και τη διανομή τους σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Έλληνες ενωμένοι βάζουμε τα δυνατά μας ιδίως ως στα δύσκολα!Image

Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab
Τάκης Θεοδωρικάκος
@theodorikakosp
Το ΥΠΕΣ χρηματοδότησε 6,2 εκατομ. ευρώ την ΚΕΔΕ η οποία σε ελάχιστο χρόνο ανταποκρίθηκε με διαφάνεια & αποτελεσματικοτητα στην προμήθεια των μασκών και τη διανομή τους σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Έλληνες ενωμένοι βάζουμε τα δυνατά μας ιδίως ως στα δύσκολα!

Η ΚΕΔΕ, λοιπόν, κατά την κρίση του Υπουργού ανταποκρίθηκε στο ζήτημα της ταχύτητας και της διαφάνειας. Να το δεχθούμε. Είναι όμως πασιφανές ότι ως προς το απολύτως πρακτικό του πράγματος υπήρξε μία πολύ μεγάλη αστοχία.

Είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο τα παιδιά να φορέσουν αυτές τις μάσκες, κάτι που σημαίνει ότι θα εμπιστευτούν δικές τους μάσκες για την προφύλαξή τους.

Επίσης, και είναι κάτι που είχε ήδη επισημανθεί: Οι υφασμάτινες μάσκες δεν προσφέρουν το ποσοστό προφύλαξης που δίνουν οι χειρουργικές/ιατρικές μίας χρήσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των μελών των σχολικών μονάδων.

Σημειώνεται ότι στον σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν συμμετείχαν 93 εταιρείες κι επιλέχθηκαν τελικά 20 ανάδοχοι!

Image

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης