Επεισόδια στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας – Ένταση και χημικά

Ένταση έξω από το υπουργείο Υγείας  μεταξύ αστυνομικών και μελών της  ΠΟΕΔΗΝ, καθώς η αστυνομία αρνήθηκε να κλείσει το δρόμο για να γίνει η συγκέντρωση που είχε ζητήσει.

Περίπου δύο διμοιρίες ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, ανάμεσά τους και με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος φώναζε πως κάτι τέτοιο “Δεν έχει ξαναγίνει”.

Νέα επεισόδια και μάλιστα μεγαλύτερης έντασης και με χρήση χημικών από πλευράς Αστυνομίας σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, εκεί όπου διαδηλωτές -συμβασιούχοι γιατροί και νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία- συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο λόγος που επικράτησε η νέα ένταση, έχει να κάνει με το ότι οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν ξανά να βγουν στον δρόμο, κάτι που δεν τους επιτράπηκε.

Σταθερό αίτημά τους ήταν η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, με αίτημα παράταση των συμβάσεων και μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίς έξω από το υπουργείο στο πλαίσιο στάσης εργασίας 7 π.μ. – 10 π.μ., ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Υπενθυμίζεται ότι, επεισόδια είχαν σημειωθεί και νωρίτερα, με την ένταση να χτυπά «κόκκινο», όταν η Αστυνομία -και στην προηγούμενη περίπτωση- αρνήθηκε να παραχωρήσει την Αριστοτέλους στους διαδηλωτές.

Σχετικό βίντεο από το OPEN Channel ακολουθεί παρακάτω ….

https://www.tvopen.gr/watch/40927/entashexoapotoypoyrgeioygeias

 

 

Το δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«300 – 400 συνάδελφοί μας Επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.

Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος.

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ”.

Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι»

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης