Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή με απόφαση δικαστηρίου – Μέρα νίκης για τη Δημοκρατία

Ιστορική είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, η οποία έγινε δεκτή εν μέσω αποθέωσης μέσα στο δικαστήριο αλλά και έξω από αυτό. Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Χρυσή Αυγή είναι στην ουσία εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος και άλλοι. Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση εκτός από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο πηρυνάρχες, Πατέλης και Πανταζής.

Έντεκα μέλη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εφετείου, και ενώ οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν απόντες όπως επίσης και ο Γιώργος Ρουπακιάς ανακοίνωσε:

  • Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον Γιώργο Ρουπακιά καθώς επίσης για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία.
  • Ενοχη κρίθηκε και η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά για ψευδορκία
  • Από τους 18 κατηγορουμένους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα απαλλάσσονται δύο.
  • Για την υπόθεση της επίθεσης στους αλιεργάτες κηρύσσονται ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι. Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την επίθεση στο ΠΑΜΕ. 

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή

Τόσο όσοι βρίσκονταν έξω από το Εφετείο όσο και όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό, στο άκουσμα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Το ίδιο έκανε και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, που ύψωσε τα χέρια της στον ουρανό και φώναξε: «Παύλο μου, νικήσαμε. Γιε μου, τα καταφέραμε».

 

Η ιστορική στιγμή της απόφασης.Ανατριχίλα και περηφάνια.Πηγή : 247.gr

Δημοσιεύτηκε από Ζα μαν Φου στις Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Μάγδα Φύσσα για Χρυσή Αυγή: Παύλο μου, νικήσαμε

Με δάκρυα στα μάτια και με τα χέρια να κοιτά στον ουρανό η Μάγδα Φύσσα ύψωσε τα χέρια της και φώναξε προς τον ουρανό: «Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε!». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, στο άκουσμα της απόφασης πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη της, ανάμεσά τους και ο αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος, κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης