Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ στην Υγεία: Δεν θα πεθάνουμε για μερικά μόρια…- Πανελλαδική απεργία για την Υγεία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας

Κραυγή αγωνίας για το εργασιακό τους μέλλον, τη στιγμή μάλιστα που προσφέρουν πολλά παραπάνω -όπως όλοι άλλωστε στον τομέα της υγείας- από τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.

Με ανακοίνωσή τους, τονίζουν το πάγιο αίτημα για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου,(καθώς εργάζονται αδιάκοπα στους ίδιους φορείς 4 χρόνια), χαρακτηρίζοντας ως προσβολή για τους ίδιους την οποιαδήποτε μοριοδότηση σε μελλοντική προκήρυξη του ΑΣΕΠ.(εχουν προσληφθεί με εποπτεία ΑΣΕΠ με προκήρυξη του 2016)

Αναλυτικά:

Ο συμβασιούχος εργαζόμενος στην Υγεία παρότι έχει αβέβαιο εργασιακό μέλλον και “φλερτάρει” κάθε χρόνο με την ανεργία, παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα, ρισκάρει, νοσεί και κινδυνεύει να αφήσει τα παιδιά του ορφανά.

Υπερβάλλει εαυτόν, υποφέρει ψυχικά και σωματικά, εξαντλείται, λυγίζει αλλά σηκώνεται πάλι όρθιος και τα δίνει όλα για το συνάνθρωπό του.

Κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες, η πρόταση εκ μέρους οποιουδήποτε για τη μοριοδότηση μας σε μελλοντική προκήρυξη ΑΣΕΠ, είναι μία άκυρη, φθηνή και αποδεδειγμένα αναποτελεσματική λύση που δεν διασφαλίζει όλους τους “ήρωες” συναδέλφους και μόνο ως προσβολή και ύβρις μπορεί να εκληφθεί.

Είναι ντροπή και πολιτική δειλία!! Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ας σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και με σθένος, βούληση, χωρίς πολιτικά παιχνίδια, τακτικισμούς και σκοπιμότητες ας πράξουν ενωμένες για μια φορά το σωστό και το δίκαιο για το καλό του τόπου και των πολιτών.

Αορίστου εδώ και τώρα!! Δεν θα πεθάνουμε για μερικά μόρια…

Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ στην Υγεία

Πανελλαδική απεργία για την Υγεία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας

Παρέμβαση με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο ανάλογων παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται στη διάρκεια της σημερινής πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας.

Πανελλαδική απεργία για την Υγεία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  με βασικό αίτημα τα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θωράκιση του ΕΣΥ πραγματοποιούν η ΑΔΕΔΥ αλλά και Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα, μεταξύ αυτών το ΕΚΑ και το Ε.Κ. Πειραιά.

Στην απεργία συμμετέχει  και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τοπικές μορφές δράσης και συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων, ενώ ακολούθησε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης