Κορονοϊός: Κατέληξε και δεύτερη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Δράμας – Πολύγυρος: Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο

Τραγικό είναι και το γεγονός ότι πέθαναν από κορονοϊό και οι δύο σύζυγοι των νοσηλευτριών, 61 και 58 ετών

Τη δεύτερη απώλεια εργαζομένου από κορονοϊό μετράει το Νοσοκομείο της Δράμας. Πρόκειται για 59χρονη νοσηλεύτρια, η οποία έχασε τη μάχη τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα νοσηλεία. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, Γιάννη Παπαδόπουλο, η νοσηλεύτρια δεν έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, αλλά έπαιρνε χάπια για την πίεσή της.

Η 59χρονη εργαζόταν επί 36 χρόνια στο Νοσοκομείο της Δράμας, με το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού της βίου να το περνά ως προϊσταμένη στη Μονάδα Καρδιάς. Στις αρχές Νοεμβρίου νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες με κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Δράμας. αλλά η υγεία της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στις 7 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τις τελευταίες μέρες διασωληνώθηκε και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου εξέπνευσε.

Να σημειωθεί ότι έγινε πριν από λίγες μέρες γιαγιά, ενώ θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν η κόρη της και το νεογέννητο βρέφος. Πρόκειται για τη δεύτερη νοσηλεύτρια που φεύγει από τη ζωή από το Νοσοκομείο της Δράμας, αφού πριν από λίγες μέρες έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό και μία 52χρονη επίσης στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, τραγικό είναι και το γεγονός ότι πέθαναν από κορονοϊό και οι δύο σύζυγοι των νοσηλευτριών, 61 και 58 ετών.

Άλλοι δύο εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο της Δράμας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας νοσηλευτής στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και μία νοσηλεύτρια στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – 1500 υγειονομικοί θετικοί

Δραματικές καταστάσεις ζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας. Από τη  μία παλεύουν να σώσουν ασθενείς και από την άλλη νοσούν και οι ίδιοι. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι πάνω από 1500 υγειονομικοί έχουν χτυπηθεί από τον ιό.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν  και τη σκληρή πραγματικότηα.1500 υγειονομικοί σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν χτυπηθεί αυτή τη στιγμή από τον κορωνοϊό.Μόνο στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας υπάρχουν 700 θετικοί ενώ στην Αττική 200. Άλλοι 500  εργαζόμενοι  βρίσκονται σε καραντίνα γιατί έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.

Ανάμεσα σε αυτούς που νοσούν δεν είναι μόνο γιατροί και νοσηλευτές αλλά τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες και διοικητικό προσωπικό.

Πολύγυρος: Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο – «Νοσούν 30 υγειονομικοί»

«Τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Συνεχώς αυξάνεται η δουλειά λόγω πανδημίας αλλά αντί να τα ενισχύουν με προσωπικό τα αποψιλώνουν, μετακινώντας δεκάδες νοσηλευτές, επισκέπτες, μαίες για να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα για τον κορονοϊό», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος, σε δήλωσή του, επ’αφορμής καταγγελιών των εργαζομένων του νοσοκομείου Πολυγύρου, το οποίο βρίσκεται «στο κόκκινο», όπως λέει.

Οι τελευταίοι, «νοσηλεύουν 55 ασθενείς με κορονοϊό στις κλινικές, 6 στη ΜΕΘ, στις 6 κλίνες που διαθέτει το νοσοκομείο, και 4 ασθενείς στη ΜΑΦ, στις 5 κλίνες που διαθέτει χωρίς ασφάλεια», αναφέρει.

«Επειδή είχαν διασωληνωμένους ασθενείς στις κλινικές άνοιξαν τη ΜΑΦ 5 κλινών με λειψό και ανεκπαίδευτο προσωπικό», συνεχίζει, εξηγώντας πως η διοίκηση πήρε προσωπικό από άλλα τμήματα και του ανέθεσε τη λειτουργία της ΜΑΦ, προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτή «οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τους θαλάμους», χωρίς, όμως, να προηγηθεί σχετική εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για μεγάλη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας: «Μπαίνουν στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορονοϊού με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια», ενώ «δεν υπάρχουν ποδονάρια, σκουφιά και μάσκες υψηλής προστασίας ffp3».

Ακόμη, «το νοσοκομείο διαθέτει μοριακό αναλυτή αλλά δεν έχει αντιδραστήρια». Ειδικότερα, «έχει στη διάθεσή του αντιδραστήρια για 140 τεστ και κάνει 10 τεστ την ημέρα», με «τα υπόλοιπα να στέλνονται Θεσσαλονίκη».

Ωστόσο, κατά τη διαδικασία αυτή «αργούν έως δύο ημέρες» και «η διαλογή των υπόπτων κρουσμάτων», σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «γίνεται με rapid τεστ σε πολλές περιπτώσεις ασθενών», γεγονός που χαρακτηρίζει «επικίνδυνο».

Τέλος, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία γνωστοποιεί πως «από 13 Νοεμβρίου έως σήμερα ξέφυγαν και νοσηλεύτηκαν σε κλινικές άλλων παθήσεων 9 περιστατικά κορονοϊού. Η διασπορά είναι μεγάλη και νοσούν πάνω από 30 συνάδελφοι. Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι γιατροί και ελάχιστο αποδεκατισμένο νοσηλευτικό προσωπικό», κατέληξε.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης