Εμβόλιο Κορονοϊού: Και δεύτερο περιστατικό παράλυσης στην Κέρκυρα

Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα το περιστατικό παράλυσης γιατρού μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Υπό διερεύνηση από την επιστημονική κοινότητα βρίσκεται και δεύτερη περίπτωση μερικής παράλυσης υγειονομικού στην Κέρκυρα, μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Αυτή τη φορά το περιστατικό αφορά σε γιατρό Κέντρου Υγείας του νησιού που νοσηλεύεται και είναι υπό παρακολούθηση από νευρολόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός, ο οποίος είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου πριν μία ή δύο μέρες, αισθάνθηκε κόπωση και αδυναμία και στη συνέχεια παρουσίασε μερική παράλυση των κάτω άκρων.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό είχε καταγραφεί και πριν μερικές ημέρες στην Κέρκυρα και το οποίο αφορούσε μία 40χρονη νοσηλεύτρια. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα παρουσιάζει ήδη εικόνα βελτίωσης και αναμένεται να λάβει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη εξήγηση για το προηγούμενο κρούσμα αφορούσε σε εμφάνιση ενός αυτοάνουσο νοσήματος στη 40χρονη νοσηλεύτρια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μετά την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι πάσχει από το νόσημα Guillain – Barre, ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο επηρεάζει το νευρικό σύστημα, ενώ η αξονική που έγινε δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα στην υγείας της.

Σύμφωνα με κύκλους της επιστημονικής κοινότητας, θεωρείται αδύνατον το νόσημα να “ενεργοποιήθηκε” λόγω του εμβολίου, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση του νοσήματος μετά τον εμβολιασμό, θα καταγραφεί όπως επιβάλλεται με βάση τους κανόνες της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Επίσης σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, η διάγνωση εκείνη αμφισβητείται, ενώ θεωρείται αδύνατον να υπήρξε και δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό εκδήλωσης αυτοάνοσου.

πηγη news247

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης