Μεγάλη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία

Συγκέντρωση με των οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα γεγονότα της Κυριακής, πραγματοποιούν αυτή την ώρα χιλιάδες ανθρωποι στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Δύο ημέρες μετά τα γεγονότα της πλατειας Νέας Σμύρνης, με τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και τις καταγγελίες για προσβλητική συμπεριφορά και αναίτιες συλλήψεις, στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η πορεία έχει ξεκινήσει να κατευθύνεται προς το τοπικό ΑΤ, περνώντας την Ελ. Βενιζέλου, ενώ παράλληλα μεγάλο πλήθος κόσμου βρίσκεται στην πλατεία.

Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, 9 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη πονάω κινητοποίηση

Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, 9 Μαρτίου 2021

Χαρακτηριστικό και το βίντεο από τα social media:

Το τελευταίο περιστατικό που προκάλεσε τη σημερινή έκρηξη οργής είναι βεβαίως ο ξυλοδαρμός πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για τους ελέγχους σε οικογένειες από αστυνομικό της ΔΕΛΤΑ, και μάλιστα με πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ. Είχε προηγηθεί η καταστολή διαδηλώσεων χωρίς καμιά αφορμή ή νομικό πάτημα, η εισβολή μηχανοκίνητων αστυνομικών σε λαϊκή στο Χαλάνδρι, αλλά και σε πλατεία των Πετραλώνων, η απόπειρα αστυνομικής εισβολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ακόμα και το ξέσπασμα των αστυνομικών επί… σταθμευμένου αυτοκινήτου στην Πανόρμου, συγκροτώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας με πρόσχημα την πανδημία.

Κάτοικοι που θέλουν να εκφράσουν την έντονη αντίδραση τους στην συμπεριφορά των Αστυνομικών, συγκεντρώθηκαν ήδη από τις 17:30 στην πλατεία με πανό να έχουν αναρτηθεί από μαθητές της νέας Σμύρνης, φορείς Νοτίων Συνοικιών, την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων, αλλά και κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς που βρίσκονται στο σημείο.

Το “παρών” δίνει ακόμα και το συνδικάτο οικοδομών Αθήνας. Στην πλατεία υπάρχει κόσμος όλων των ηλικιών, ενώ έχει στηθεί μικροφωνική εγκατάσταση από την οποία ακούγονται συνθήματα και μουσική. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η συγκέντρωση θα εξελιχθεί σε πορεία στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης.

Πίνακας ζωγραφικής στη Νέα Σμύρνη το «ΠΟΝΑΩ» | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία, 9 Μαρτίου 2021

Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία, 9 Μαρτίου 2021

Η αστυνομική παρουσία περιμετρικά της περιοχής είναι έντονη, με Αύρες της Αστυνομίας και κλούβες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε διάφορα σημεία γύρω από την πλατεία.

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια στη συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία..

Μετά τις 19.00 το βράδυ ξεκίνησαν συγκρούσεις μπροστά από το Α.Τ. της περιοχής ενώ ξέσπασαν δύο φωτιές στην οδό Πλαστήρα, η μία σε δέντρο.

Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, 9 Μαρτίου 2021

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

πηγή ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης