Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS – Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Από την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και ανοίγει ο τουρισμός στη χώρα, καταργούνται τα sms και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας. Τέλος και σε click away και click inside

Αναλυτικά τα μέτρα

Kαταργούνται από την ερχόμενη Παρασκευή (14/5) τα γνωστά sms για τις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και οι απαγορεύσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις για την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών.

Επίσης παρατείνεται το ωράριο της κυκλοφορίας μέχρι τις 12 και μισή τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης μέτρων που είχαν ληφθεί για την αναχαίτιση της επιδημίας κορονοϊού. Επίσης καταργείται το click away και click in shop στο λιανεμπόριο.

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν από τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής:

Καταργούνται τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας και στο 13032 για τις αγορές μας.

Το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας παρατείνεται μετά τις 23:00, μέχρι τις 12.30. Αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των χώρων της εστίασης, οι οποίοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν από το απαγορευτικό.

Καταργούνται το click inside και το click away. Ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό του θα συναρτάται από τα τ.μ. του καταστήματος.

  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων: ένας (1) πελάτης για κάθε 25 τ.μ..
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β’ 1441/10.04.21.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης