Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εργαζόμενοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς

Κι άλλοι εργαζόμενοι, μετα τους υγειονομικούς είναι πιθανό να πρέπει να εμβολιασθούν υποχρεωτικά από τον Σεπτέμβριο. Τι επιπτώσεις θα έχουν

Σε νέα εποχή φαίνεται ότι θα μπει και η χώρα μας από τον Σεπτέμβριο, καθώς μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, πολλοί εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους υποχρεωτικά εμβολιασμένοι.

Άλλωστε η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς αλλά και για όσους εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ασθενών. Κάτι που επισήμως διατύπωσε και ο πρωθυπουργός.

Κι άλλοι εργαζόμενοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η επιστροφή πάντως από τον Σεπτέμβριο για πολλούς εργαζόμενους θα συνοδεύεται και από το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα αποτελεί το βασικό διαβατήριο για την είσοδο στο χώρο εργασίας, όσο κι αν αυτό μπορεί να προκαλεί αίσθηση.

Μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ασθενών, μία άλλη κοινωνική ομάδα που φαίνεται πως έχει μπει στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και καιρό είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr και οι εκπαιδευτικοί.

Το θέμα των εκπαιδευτικών συζητείται εδώ και καιρό στους κόλπους της κυβέρνησης, παρότι δάσκαλοι και καθηγητές σε μεγάλο βαθμό έχουν εμβολιασθεί εθελοντικά. Στόχος είναι να προστατευθεί η ομάδα των εκπαιδευτικών αλλά και να μην υπάρχει διασπορά στη μαθητική κοινότητα που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα και να καταγραφεί ενδοοικογενειακή διασπορά από τον Φθινόπωρο. Άλλωστε μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών είναι μεγάλης ηλικίας και υπάρχουν φόβοι και για σοβαρή νόσηση.

Παράλληλα πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι στη συζήτηση έχουν μπει και οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι όμως εργάζονται σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν και έρχονται σε επαφή με πολίτες. Είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται ώστε και ο δημόσιος τομέας να έχει αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού και να μην υπάρχει διασπορά σε πολίτες που μεταβαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν.

Οι επιπτώσεις

Όσοι πάντως παρά τη θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο, αναμένεται να επηρεαστούν επαγγελματικά. Πηγές του ethnos.gr τονίζουν πως εξετάζεται να αλλάζει η θέση εργασίας τους ή να προβλέπεται μετακίνηση σε άλλο τμήμα.

Πρότυπο θα αποτελέσουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η κοντινή Ιταλία όπου οι υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιασθούν, απαγορεύεται να έρθουν σε επαφή με ασθενείς και μετακινούνται σε άλλα τμήματα. Είναι ωστόσο και αυτό ένα ζήτημα που εξετάζεται από την κυβέρνηση ώστε να μην παραβιαστούν βασικά δικαιώματα ελευθερίας των πολιτών.

πηγή ethnos.gr

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης