Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικούς – “Παγώνουν” τα επισκεπτήρια

Συρροή κρουσμάτων σε υγειονομικούς του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”και οχι μόνο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προσωρινή διακοπή των επισκεπτηρίων.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” τις τελευταίες ώρες, καθώς δεκάδες υγειονομικοί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα κρούσματα αφορούν τόσο σε γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και σε διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα κρούσματα υγειονομικών ξεπερνούν τα 80 σε σύνολο 3.500 εργαζομένων.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν τα επισκεπτήρια για τις επόμενες εβδομάδες, υπό τον φόβο υπερμετάδοσης του κορονοϊού και δη της μετάλλαξης Όμικρον.

Στο ΕΣΥ δεν περισσεύει κανένας, να γυρίσουν πίσω τώρα οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή

Η νέα μετάλλαξη «Ο» σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των ειδικών είναι πολύ μεταδοτική και από αυτήν νοσούν όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι αλλά και οι εμβολιασμένοι.  Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης αφορούν αποκλειστικά σχεδόν στον εμβολιασμένο  πληθυσμό (εστίαση, γήπεδα κλπ).

Αποτελεί μεγάλη αντίφαση το γεγονός ότι στο χώρο της υγείας ενώ έχουν απομακρυνθεί με απάνθρωπο τρόπο χωρίς μισθό περισσότεροι από 6000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση αναγκάζεται να μειώσει το χρόνο καραντίνας για τους εμβολιασμένους  υγειονομικούς που νοσούν από κορονοϊό στις 5 ημέρες. Τα πρώτα μηνύματα από τις μονάδες υγείας είναι τραγικά αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ νοσούν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα και ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η απελευθέρωση των κανονικών αδειών είναι άνευ ουσίας στις περισσότερες περιπτώσεις αφού οι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να τις χορηγήσουν εξαιτίας των ελλείψεων, των αναστολών αλλά και των εργαζομένων που νοσούν.

Εκ των πραγμάτων είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος αποψίλωσης των δομών υγείας από προσωπικό, λόγω της νόσησης από τη μετάλλαξη Ο.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, χρειάζεται άμεση ενδυνάμωση των δομών του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις αλλά και με επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή με περιοδικούς ελέγχους όχι μόνο αυτών αλλά και των εμβολιασμένων συναδέλφων αφού πλέον ο κίνδυνος μετάδοσης  υφίσταται για όλους.

Δυστυχώς για μια φορά ακόμα η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της ισχυριζόμενη ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ μπορεί να γίνει όχι με νέες προσλήψεις αλλά με συμπράξεις με τους ιδιώτες. Αποφεύγει δογματικά την πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, την επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, την επιδημιολογική επιτήρηση και τον έλεγχο του πληθυσμού με δωρεάν αξιόπιστα τεστ.

Δυστυχώς τα παραπάνω κάθε ημέρα που περνά κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές!

Η κυβέρνηση πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί ότι στο ΕΣΥ δεν περισσεύει κανένας υγειονομικός και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν τώρα πίσω οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή και έχουν την εμπειρία να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας την κρίσιμη αυτή ώρα.

πηγή news247

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης